Friday, August 12, 2011

Lebih Malang

Pagi tadi aku buat lawatan sedekah jariah lg ke workshop. alternator kete aku kaput... alang2 bukak cek sekali semua belting & bearing... main bearing aku pun dah start mengong.. tukar gak... ada problem dgn idling bila on aircond... FICD kaput tukar gak...

kereta aku gak yg beraya dulu kat workshop... RM400++ jugakla abis pg td... tu pun aku mula2 rasa yg aku ni betul2 malang.. time nak raya selalu sgt kete rosak.... sehinggalah dtg sebiji kereta ke workshop masa aku tgh menunggu pomen kerjakan kereta aku...

adik ni ngadu... dia nak pegi kerja pg td. tiba kat seksyen 23/24 ada satu bangla *&^%$# lintas jalan tak tgk kiri kanan... dgn baik hati adik ni ngelak .. dia plak yg langgar devider tepi... kalau tgk secara kasar mmg body x da kesan sgt... sekali cek... dgn lower arm... absober.. driveshaft .. rim depan belakang belah kiri... perghhhh!!!! dia punya check list.... telan air liur aku dgr..

sian adik tu.. nak2 raya... bila kira2 ... utk belah depan kiri shj makan dlm RM1500++... belum lg belah tayar belakang kiri.... tak termasuk rim champion dia yg aku rasa sure baling tong sampah je... bengkok gila babai punya...

sedey je muka dia... x sampai ati aku tgk... last2 dia kata x jadi betulkan simpan kat rumah dulu kereta tunggu ada duit baru betulkan. sian sungguh aku tgk....

pastu adik tu buat satu statement baik punya.... "Kalau saya tahu mcm ni bang... saya langgar je mamat bangla tu.. mampus2 pun puas hati dari saya sorg tanggung bende ni... paling kuat pun bumper & hood je kemek..." ... aku x terkata apa....

bila adik tu blah aku terasa masih besyukur kete aku x seteruk kete adik tu..... sian dia.. nak2 raya... bersabar je la dik...

2 minggu gak kete aku x begerak... seksa minjam kete org...

1 comment:

Fardahila Omar said...

Tiada istilah malang dlm hidup ni. Yakin yg hidup ini sentiasa yg terbaik utk kita. Ada lah itu hikmahnya. Alhamdulillah ada juga yg sudi bg pinjam kereta. Itu bukan seksa..syukur alhamdulillah :)